Jagt og træning

Om træning hos Adara:

Jeg bruger udelukkende positive træningsmetoder. Hvilket indebærer, at ingen straffer eller skælder deres hund ud. Man arbejder derimod med positiv forstærkning. Jeg lægger stor vægt på at forstå hvordan hundene kommunikerer, hvordan deres naturlige adfærd er, og hvad de har brug for for at få et indholdsrigt liv. På denne måde bliver træningen relevant, positiv og brugbar for begge parter.

Mit mål er at få glade og velstimuleret hunde. Få et godt samarbejde igang mellem hund og ejer, så træningen bliver sjov.

Klikkeren bliver brugt i det omfang man har lyst. Jeg lægger vægt på at træningen skal være sjov for hund såvel som ejer. Jeg opretter kun små hold, således at der er god tid til hver enkelt, og at betingelserne dermed er til stede for at skabe det bedst mulige samarbejde hund og ejer imellem.

Den almindelige træning indebærer bl.a. at den enkelte hund lærer at gå pænt uden at trække i snoren, ikke hopper op af folk, kommer når der bliver kaldt og almindelig lydighed såsom sit, dæk og bliv. Desuden vil der på de forskellige "special" hold selvfølgelig blive arbejdet med de relevante øvelser.

Vi bruger også tid på mental aktivering af hundene, således at den enkelte også hjemme har mulighed for at stimulere og udfordre sin hund. Det kan f.eks. være problemløsning, spor m.m.

Når en hund får brugt sit hoved på den rigtige måde, bliver den glad, får brugt sin energi og undgår at blive stresset. En glad og afslappet hund giver en god hverdag og minimerer risikoen for fremtidig problemadfærd.

Jeg glæder mig til at se dig og din hund til træning hos Adara's !

Mere om os

Tove Jensen

Jeg hedder Tove Jensen, er uddannet hundetræner gennem Spanielklubben og er desuden uddannet hundetræner og adfærdsbehandler hos Alpha hundeadfærdscenter, hvor jeg blev færdig oktober 2010.

Desuden har jeg gennemgået Dansk Kennel Klubs opdrætteruddanelse i forbindelse med mit opdræt af Welsh Springer Spaniels under kennelmærket Amica Adara.

Selv har jeg to hunde, begge Welsh Springer Spaniel tæver som hedder Sif og Bea (mor og datter af egnet opdræt). Mine hunde bruger jeg fortrinsvis til jagt og træning af jagtdisipliner og til udstilling. Derudover bliver det til lidt agility, schweisssspor, lydighed, tricks og rally-lydighed.

Tove-Visitkort_1_XL-1-300x300
John-og-Skotty_XL-300x300

John Frank Ahm

Hunde har altid været en stor del af mit liv og jeg interesserer mig rigtig meget for hundens historie, adfærd og træning.

Jeg blev i 2017 uddannet træner hos Thomas Stokke og i 2022 bestod jeg min profesionsuddannelse som hundeinstruktør hos Hundens Hus i Sverige. Jeg underviser sammen med Tove i både jagt og familiehundetræning. 

I efteråret 2018 tog jeg Dansk Kennel Klubs opdrætteruddannelse.

Holdundervisning

Der arbejdes med at få hvalpene socialiseret med andre hunde, fremmede mennesker mm. Desuden vil vi begynde med forskellige samarbejdsøvelser og dagligdagslydighed herunder indkald.

På hvalpeholdet vil der desuden være opstart af øvelser der i særlig grad er henvendt til hunde der senere skal bruges til jagt.

Holdet henvender sig til for eksempel til hunde der har svært ved at koncentrere sig på almindelige træningshold, eller som for eksempel har svært ved at bevare roen ved passering af andre hunde eller mennesker.

Træningen vil foregå med udgangspunkt i den enkelte hund og fører. På holdet vil vi have fokus på mest mulig ro og koncentration i trænings-situationerne og i dagligdagen. Der vil naturligvis kun blive anvendt positive træningsmetoder.

Der er maks. plads til 4 hunde på holdet så hurtigt tilmelding er nødvendigt.

Holdet henvender sig til de unge og/eller uerfarnende hunde. Forudsætter deltagelse på hvalpemotivation eller lignende træning. Der arbejdes med spor, apportering og søg. Der vil også indgå almindelig lydighed og samarbejdsfremmende øvelser i træningen.

Der vil fortrinsvist blive arbejdet både med dummyer og vildt vil blive introduceret alt efter hundenes niveau.

Holdet henvender sig til let erfarnende hunde. Forudsætter deltagelse på jagthold 1 eller lignende træning. Sværhedsgraden øges indenfor spor, apportering og søg.

Desuden vil der blive arbejdet med fløjte.

Der vil også indgå almindelig lydighed og samarbejdsfremmende øvelser i træningen. Der vil blive arbejdet både med dummyer og vildt alt efter hundenes niveau.

Enetimer

Har du et specifikt træningsproblem, f.eks. at hunden trækker eller du vil have forbedret forskellige øvelser aftaler vi et trænings forløb. Det er muligt at dele en enetime således at to med samme problem kan dele en time.

Det kan også bare være at I har lyst til at træne alene, få nye ideer eller træne på andre tidespunkter end der er fastsat hold.

Prisen er 400,- kr incl. moms pr time, ellers aftales en samlet pris for et forløb.
Kontakt mig gerne for at høre nærmere.