Om os

Kennel Amica Adara er et lille eksklusivt og meget ambitiøst opdræt af welsh springer spaniels, og er beliggende i Østjylland ca. 8 km vest for Randers. Målet med vores opdræt er sunde og racetypiske hunde med all-round egenskaber.

 Vores stamtæve Sif flyttede ind i juli 2005 og tog os med storm. I starten var det meningen, at hun "bare" skulle være familiehund og med på jagt nogle gange om året. Sif var en fantastisk tæve som har hjulpet os begge gennem flere træneruddannelser. Hun var højt elsket og meget savnet i vores liv, vi glæder os hver dag over at hun lever videre i hende børn, børnebørn og oldebørn.

FCI kennelmærket blev godkendt i juli 2006, og navnet "Amica Adara" har sin baggrund i Sifs stambogsnavn som er Adara. Adara er et walisisk pigenavn og betyder "Catches birds". Amica er af latinsk oprindelse og betyder "Loved friend". Så groft oversat bliver det til "Elsket ven der fanger fugle". Navnet er valgt for at afspejle kærlighed til og venskab med hunden samt jagtpassionen.

 Vores og Sifs første kuld (A-kuldet) kom til verden i november 2008 og dette blev starten på vores liv som opdrættere.

Vores egne hunde er først og fremmest familiehunde, som trives i en helt almindelig hverdag. Vi er begge aktive indenfor træning især jagt og jagtprøver. Derudover går vi på udstilling med vores hunde både i ind- og udland.

Mere om os

Tove Jensen

Min helt store passion er hunde og jeg bruger næsten al min fritid med hundene. Jeg er bl.a. uddannet hundetræner gennem Spaniel Klubben under Thomas Stokke og uddannet hundetræner og adfærdsbehandler hos Alpha hundeadfærdscenter, hvor jeg blev færdig oktober 2010.

Desuden har jeg gennemgået Dansk Kennel Klubs opdrætteruddanelse og tog i foråret 2011 også overbygningen.

Tove-Visitkort_1_XL-1-300x300
John-og-Skotty_XL-300x300

John Frank Ahm

Hunde har altid været en stor del af mit liv og jeg interesserer mig rigtig meget for hundens historie, adfærd og træning.

Jeg blev i 2017 uddannet træner hos Thomas Stokke og i 2022 bestod jeg min profesionsuddannelse som hundeinstruktør hos Hundens Hus i Sverige. Jeg underviser sammen med Tove i både jagt og familiehundetræning. 

I efteråret 2018 tog jeg Dansk Kennel Klubs opdrætteruddannelse.